Quicksand

Wat voor mij echt is, zijn de illusies die ik creëer met mijn schilderijen. Al het andere is drijfzand.. –  – Auteur: Eugene Delacroix

Over Quicksand

Drijfzand is het tweede kunstwerk van mijn onlangs gecreëerde Abstract Floating Art®-stijl.

Deze stijl is ontstaan ​​tijdens een experiment toen ik een epoxy toplaag wilde toevoegen op een net klaar acryl schilderij om het een extra dimensie en wow-factor te geven. Door de topcoating toe te voegen, visualiseerde ik dit meteen op een ander schilderij dat ik een paar weken eerder heb gemaakt.

Ik wilde dat schilderij opnieuw maken in combinatie met epoxyhars, en dat heb ik gedaan. Zo heb ik mijn nieuwe kunststijl gecreëerd en ontwikkeld.

Inspiratie

Ik heb dit kunstwerk besteld voor een goede vriend van mij. Hij vroeg me om iets te creëren in mijn stijl, die representatief is voor hem. Ik heb Drijfzand gecreëerd op de emoties en persoonlijkheid van deze goede vriend vanuit mijn oogpunt, gedurende een specifiek moment in de tijd.

We hebben elkaar in moeilijke omstandigheden ontmoet toen we allebei in de realiteit worstelden. Zelfs de naam van dit kunstwerk is ook gerelateerd aan deze persoon.

Meerdere lagen

Zoals je kunt zien is het kunstwerk opgebouwd in verschillende lagen. Door een speciale techniek toe te passen, verandert het kunstwerk laag voor laag.

 

  • Door goed te kijken, kun je de onderste laag zien die geel, oranje, zwart, grijs en wit gekleurd is.
  • De tweede laag is opgebouwd uit bruintinten en gekleurde spetters.
  • In de laatste laag zie je witte en oranje strepen en spatten.

IN BALANS

Ik hou ervan om donkere tinten op de achtergrond te gebruiken, die droevige momenten en emoties in de tijd vertegenwoordigen, maar elke keer met felle kleuren erop, overwinnend en boven alles uitstijgend wat achter mij ligt.

Mijn leven, mijn persoonlijke ervaringen, mijn eigen emoties, mijn pijn en verdriet, mijn vreugde en geluk worden altijd gecombineerd in mijn werken.

Vroege Editie #2

Wil je een vroege editie “show off” aan je muur kopen? Voorlopig zijn er maar een paar Abstract Floating Art®-kunstwerken in de wereld, maar het is mijn ambitie om de komende jaren over de hele wereld te worden tentoongesteld en tentoongesteld.

Vroege edities zijn potentieel de MEEST EXCLUSIEVE.

Tevreden klanten

{

In 2020 een prachtig werk aangekocht dat nog gemaakt is volgens de ‘oude’ schildermethode.
Ik vind het nog steeds prachtig en geniet er enorm van!
Ook de nieuwe drijvende kunst is prachtig.
Ga zo door, Roger ❤!

- Mar Mais

Inschrijven voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je ermee akkoord om jaarlijks maximaal 12 nieuwsbrieven in je inbox te ontvangen.

Adres

Drie decembersingel 183, Venlo, Nederland

Bel me

Telnr: +31 6 4977 5972

Stuur een mail

info@rogerwanrooij.nl