Het creatieve brein

Mijn naam is Roger Wanrooij, geboren op 31 december 1969 in Maastricht en ik heb de Nederlandse nationaliteit.

Ik ben vader van 3 kinderen (die op zichzelf wonen) en woon in een klein en gezellig stadje in het zuiden van Nederland, genaamd Venlo. Mijn creatieve werkruimte is (voorlopig) in mijn appartement en ik woon tussen mijn kunstwerken. Ik vind het heerlijk om elke dag wakker te worden en midden in mijn wereld van kunstwerken te stappen.

 

Introductie

Roger Wanrooij is een buitengewone autodidactische kunstenaar wiens werk de grenzen van verbeelding en schoonheid overstijgt. Zijn unieke, stijlvolle en handgemaakte kunstwerken zijn geïnspireerd op alle facetten van marmer, wat resulteert in betoverende creaties die de zintuigen prikkelen.

Van jongs af aan voelde Roger een onweerstaanbare drang om zijn creativiteit te uiten. Tekenen werd al snel een van zijn favoriete bezigheden en hij ontwikkelde een scherp oog voor detail en een diep gevoel voor esthetiek. Het was dan ook geen verrassing dat Roger tijdens zijn studiejaren zijn passie voor kunst voortzette.

Opmerkelijk genoeg studeerde Roger af als patissier. Hoewel dit op het eerste gezicht een ongebruikelijke keuze lijkt, was het juist deze achtergrond die zijn artistieke reis verrijkte. Als patissier leerde hij de kunst van precisie en perfectionisme en ontwikkelde hij zin om met zijn handen te werken. Deze vaardigheden bleken later van onschatbare waarde bij het vormgeven van zijn marmeren meesterwerken.

Rogers fascinatie voor marmer ontstond als een liefdesaffaire. Hij raakte gegrepen door de natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid van deze edele steen. Door diepgaande studies en experimenten slaagde hij erin het potentieel van marmer volledig te benutten. Zijn kunstwerken weerspiegelen de elegante en tijdloze essentie van marmer en bevatten tegelijkertijd een moderne en eigentijdse draai.

Met elk nieuw stuk dat Roger maakt, weet hij zijn publiek te betoveren. Zijn kunstwerken roepen een gevoel van verwondering op en bieden een vluchtige ontsnapping aan de dagelijkse realiteit. Ze stralen een onmiskenbaar gevoel voor vakmanschap uit en getuigen van Rogers toewijding aan zijn vak.

Als autodidactisch kunstenaar is Roger Wanrooij begonnen aan een ongekende reis om te bereiken waar hij nu is. Zijn passie, doorzettingsvermogen en artistieke visie hebben hem geholpen een plek in de kunstwereld te veroveren, waar zijn naam synoniem is geworden met verfijning en unieke creativiteit.

Stap in de wereld van Roger Wanrooij en laat je betoveren door zijn meesterwerken, die het verhaal vertellen van een kunstenaar die zijn passie heeft gevonden in de adembenemende vormen en kleuren van marmer.

Artist Statement: The New Black Series - Onthulling van kortstondige meesterwerken

Op het gebied van artistieke verkenning sta ik, Roger Wanrooij, als een baken van innovatie en creativiteit. Mijn nieuwste collectie, de New Black Series, komt naar voren als een bewijs van mijn niet aflatende streven om de grenzen van artistieke expressie te verleggen.

 

In de diepten van deze raadselachtige serie onthul ik een boeiende samensmelting van geheimen en meesterschap. De materialen die ik gebruik blijven een bewaakt mysterie, maar de transformerende kracht van epoxyhars staat centraal, waardoor elk kunstwerk een betoverend resultaat krijgt.

Door middel van een delicate dans van licht en vorm nodigt de New Black Series kijkers uit tot een reis van introspectie. Het samenspel tussen duisternis en luminescentie binnen deze stukken roept een etherische schoonheid op die conventionele grenzen overstijgt en waarnemers uitnodigt om de diepten van het onbekende te verkennen.

Als eigenaar van MRBL RTWRK by Roger maak ik elk kunstwerk minutieus met een niet-aflatende toewijding aan precisie en zorg. Elke streek en elke laag hars is zorgvuldig geplaatst, waardoor er een harmonieuze synergie ontstaat tussen mijn artistieke visie en de toevallige elementen die ontstaan ​​tijdens het creatieve proces.

 

De New Black Series gaat verder dan louter representatie; het dient als een portaal naar alternatieve dimensies en vat de vergankelijke schoonheid van vluchtige momenten samen. In mijn handen wordt epoxyhars een alchemistische katalysator, die verborgen dimensies onthult en de diepe schoonheid van het onbekende omarmt.

Bereid je voor om betoverd en betoverd te worden terwijl je jezelf onderdompelt in de New Black Series. Laat deze kortstondige meesterwerken je meenemen naar een rijk waar kunstenaarschap geen grenzen kent, waar geheimen schuilen en de verbeelding de vrije loop laat. Welkom in een wereld van transformerende kunst, waar het bekende opnieuw wordt uitgevonden en de betoverende allure van epoxyhars nieuwe dimensies van artistieke verkenning onthult.

HUUR ME IN

Biografie

Gerenommeerde Nederlandse patissier Roger Wanrooij: kleur toevoegen aan het leven door middel van kunst

VENLO, NL – Roger Wanrooij, een creatieve ziel sinds zijn vroege jaren, heeft naam gemaakt als banketbakker en kanaliseert zijn artistieke talenten in verrukkelijke creaties. Wanrooij, geboren op 31 december 1969 in Maastricht, NL, woont en werkt nu in Venlo, NL, waar hij de grenzen van zijn creativiteit blijft verleggen.

Wanrooij’s passie voor gebak was een natuurlijke ontwikkeling, gezien zijn aangeboren flair voor alles wat met kunst te maken heeft. Zijn vermogen om zijn lekkernijen een vleugje magie te geven, zorgde ervoor dat hij opviel tussen zijn leeftijdsgenoten. Jaar na jaar leverde zijn uitzonderlijke talent hem lofbetuigingen en eervolle vermeldingen op op de prestigieuze “Limburgse Bakkerdagen”.

Het lot had echter een ander plan voor Wanrooij. Geleid door de onvoorspelbare wendingen van het leven, voelde hij zich in 2015 aangetrokken tot de wereld van de schilderkunst. Hij was meteen gefascineerd door de abstracte stijl en ontdekte een nieuwe manier om zijn creativiteit te uiten. In plaats van zich te beperken tot de visuele elementen op het doek, vond Wanrooij inspiratie in de emoties die worden opgeroepen door kleuren en compositie – momenten van pure opwinding die hem tranen van vreugde in zijn ogen brachten.

De werken van Roger Wanrooij tarten eenvoudige categorisatie, waarbij elk stuk zijn eigen unieke essentie bezit. Autodidact en gedreven door een diepe verbondenheid met de materialen die hij gebruikt, ziet Wanrooij grenzeloze mogelijkheden in zijn artistieke reis. Het hoogtepunt van zijn inspanningen is een verzameling buitengewone en unieke creaties die de term ‘uitzonderlijk speciaal’ verdienen, zoals gedefinieerd in de kunstwereld.

Wat Wanrooij onderscheidt, is zijn niet-aflatende toewijding aan zijn eigen artistieke stem. Onbelast door de invloeden van vroegere en huidige meesters, haalt hij inspiratie uit zijn persoonlijke ervaringen, waardoor deze zijn creatieve inspanningen kunnen sturen en motiveren. Met een ambitieuze geest streeft Wanrooij ernaar anderen te inspireren en hen een glimp van een “betere en kleurrijke toekomst” te bieden.

In 2022 startte Wanrooij een maatschappelijk verantwoord project in samenwerking met de gemeente Venlo, samen met verschillende kunstgerelateerde en gezondheidsorganisaties in Nederland. Het initiatief, genaamd “Prescription Art”, heeft tot doel abstracte schilderworkshops te bieden aan personen in de regio die worstelen met psychische problemen, zoals burn-out of vroege symptomen van depressie, veroorzaakt door moeilijke omstandigheden.

Door zijn kunst probeert Wanrooij troost en genezing te brengen aan mensen in nood, door hoop en verjonging te verspreiden te midden van de strijd van het leven. Zijn passie om anderen te verheffen en zijn niet-aflatende toewijding aan zijn vak maken hem tot een baken van inspiratie in de kunstwereld.

Terwijl Roger Wanrooij zich blijft ontwikkelen als kunstenaar, drukt hij een onuitwisbare stempel op het artistieke landschap en herinnert hij ons allemaal aan de transformerende kracht van creativiteit.

 

 

Hallo Roger, je kunstwerk is aangekomen, alles in perfecte staat. Ik ben er dol op en ben blij dat ik je werk heb gekocht. Bedankt voor alles en voor de interesse die je hebt getoond, ik bied je mijn oprechte wensen voor een mooie toekomst. Met vriendelijke groeten, Vincenzo.

Vincenzo C

Torino, IT

Het werk is zeer goed verpakt aangekomen, de verkoper is altijd alert geweest op de hele verzendroute. Ik ben zeer tevreden met mijn aankoop, mooi werk, oprechte dank.

 

Wesley G

Antwerp, BE

Absoluut een aanrader! Geweldige kunstwerken met een ongelooflijk verantwoordelijke zakenman. Hij volgde elke stap op toen hij me 2 van zijn geweldige schilderijen stuurde. Ik geniet er elke dag van als ik naar ze kijk.

Beatriz R

Barcelona, ES

Adres

Drie decembersingel 183, Venlo, Nederland

Bel me

Telnr: +31 6 4977 5972

Stuur een mail

info@rogerwanrooij.nl